Binnenkort

De Leeuws Lied von der Erde gaat in reprise

De bewerking die Reinbert de Leeuw vorig jaar van Mahlers Das Lied von der Erde maakte, gaat in september op herhaling langs De Doelen en het Muziekgebouw aan ’t IJ. Neil Wallace voert wederom de regie, Birgit Remmers en Yves Saelens hernemen hun solorollen.

Scène uit Das Lied von der Erde (foto: Hans Hijmering).

Gustav Mahler schreef Das Lied von der Erde voor een grote orkestbezetting, maar volgens de Nederlandse dirigent en pianist Reinbert de Leeuw kan het vocale werk evengoed door niet meer dan dertien instrumenten worden uitgevoerd. Dat benadrukt de kamermuziekachtige passages en geeft de zangers meer ruimte.

Dat het werkt, bewees De Leeuw vorig jaar tijdens de Operadagen Rotterdam met een geslaagde productie in de Schiecentrale. Place de l’Opera schreef: ,,Tot in de kleinste details was de schoonheid van Mahlers melancholie te genieten.”

Neil Wallace ensceneerde destijds de voorstelling, met gebruik van een film van Tessa Joosse en een choreografie van Sanne van der Put.

Het geënsceneerde geheel is op 18 september (De Doelen) en op 21 en 22 september (Muziekgebouw aan ’t IJ) nogmaals in Nederland te bewonderen. De Belgische tenor Yves Saelens en de Duitse mezzosopraan Birgit Remmert vertolken de solopartijen.

Zie voor meer informatie de website van De Doelen en het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Vorig artikel

Actie: Win kaarten voor McFadden in Lilith!

Volgend artikel

Machaidze zingt paradepaardje in Verona

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.