Binnenkort

Gottwald zingt Mozart in Concertgebouw

Mezzosopraan Franziska Gottwald komt op 10 juli naar het Concertgebouw in Amsterdam om diverse Mozart-aria’s te zingen. Dat onder het thema ‘Schoonheid van de stem’ van de Robeco Zomerconcerten.

gottwald De recital van Gottwald is het eerste in de reeks ‘Schoonheid van de stem’ van de Robeco Zomerconcerten. De mezzo moet haar schoonheid laten blijken in een programma vol Mozart-aria’s.

Ze zingt uit opera’s als La clemenza di Tito, La finta giardiniera en Le nozze di Figaro. Ook brengt ze enkele van Mozarts serenades.

De Duitse zangeres studeerde in Saarbrücken, Hannover en Weimar. In Weimar zong ze bij het Deutsches Nationaltheater als ensemblelid vele rollen, waaronder Hänsel en Cherubino.

Vanaf 2001 was ze internationaal actief bij tal van concerthuizen, waaronder het Concertgebouw en huizen in München, Berlijn, Athene, Wenen, Milaan en Parijs. Ze werkte onder meer veel samen met Ton Koopman.

In 2006 nam ze deel aan een bijzondere productie van L’Olimpiade van Baldassare Galuppi in Venetië, ter gelegenheid van de driehonderdste geboortedag van de componist. Dynamic bracht deze voorstelling uit op dvd (zie hier de recensie van Place de l’Opera daarover).

De productie in Venetië werd geleid door Andrea Marcon. Hij is ook degene die op 10 juli het Radio Kamer Filharmonie leidt. De Italiaanse dirigent, organist, clavecinist en leraar is gespecialiseerd in oude muziek.

De recital begint om 20.15 uur. Meer informatie: www.robecozomerconcerten.nl.

Vorig artikel

King Arthur is sfeervol maar traag

Volgend artikel

'Na mijn eerste Brünnhilde moest ik huilen'

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.