Binnenkort

Concertgebouw trapt jubileumseizoen af

Het Concertgebouw presenteert op woensdag 26 september het jubileumseizoen waarmee het in 2013 zijn 125-jarig bestaan zal vieren. Auteur Geert Mak, countertenor Andreas Scholl en bariton Henk Neven verhalen in een Pre-Jubileumconcert van de muzikale geschiedenis van Amsterdam.

Geert Mak (foto: Merlijn Doomernik).

Met jubileumconcerten in de Grote en Kleine Zaal viert het Concertgebouw in 2013 zijn 125-jarig bestaan. Net als het Koninklijk Concertgebouworkest overigens.

Om dit feestseizoen passend in te luiden, wordt op woensdag 26 september een Pre-Jubileumconcert georganiseerd. De bekende schrijver Geert Mak wekt daarin muzikaal Amsterdam tot leven, ‘met onder meer de eerste operavoorstellingen, de grote solisten, de bloei van de muziekuitgeverijen, de dramatische schouwburgbrand van 1772 en natuurlijk het openingsconcert van het Concertgebouw in 1888′, beschrijft het Amsterdamse concerthuis.

Geert Maks beschrijvingen worden afgewisseld met vele muzikale fragmenten, uitgevoerd door La Sfera Armoniosa onder leiding van Mike Fentross, countertenor Andreas Scholl, bariton Henk Neven, organist en pianist Leo van Doeselaar en pianist Wyneke Jordans. Jorinde Keesmaat heeft de algehele leiding in handen.

Het programma telt muziekstukken van Lully, Fesch, Monsigny, Händel, Gluck, Ruppe, Schmitt, Witte, Oberstadt en Bach. Zo zijn de aria’s ‘Che faro senza Euridice’ en ‘Erbarme dich’ te horen.

Het concert begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie en voor kaarten de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

I due Foscari opent seizoen in LA met succes

Volgend artikel

Mingardo werpt bijzonder licht op Mahler

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.