Binnenkort

Opera Studio presenteert Cavalli’s La Calisto

Opera Studio Nederland geeft op 2 en 3 november voorstellingen van Francesco Cavalli’s opera La Calisto in De Doelenzaal in Amsterdam. Het ensemble van de studio vertolkt de rollen, het Nederlands Barokorkest ’t Kabinet begeleidt.

Francesco Cavalli.

De productie van La Calisto is één van de laatste projecten van Opera Studio Nederland. Vanaf 2013 verliest de studio onder het Cultuurbeleid van staatssecretaris Halbe Zijlstra zijn subsidie.

Cavalli, een leerling van Monteverdi, schreef La Calisto voor het Teatro Sant’ Apollinare in Venetië. Het stuk ging in 1651 in première en werd onder niet veel bekijks elf keer opgevoerd. Tijdens de eerste voorstellingenreeks overleed librettist Giovanni Faustini.

De opera gaat over de nimf Calisto, die voor haar liaison met Jupiter moet boeten als beer. Maar Jupiters geweten begint te knagen en hij gunt Calisto en haar zoontje als Grote en Kleine Beer een plaats in het firmament.

Timothy Nelson, artistiek directeur van de studio, produceert Cavalli’s opera in samenwerking met het Nederlands Barokorkest ’t Kabinet. De rollen worden vervuld door ensembleleden van de studio. Dat zijn dit seizoen mezzosopraan Kadri Tegelmann, sopraan Johane Ansell, sopraan Bernadeta Astari, bariton Mark Gough, sopraan Anna Majchrzak, tenor Uroš Petrač, mezzosopraan Leonie van Rheden, bariton Koji Terada en mezzosopraan Rachel Wood.

De voorstellingen op 2 en 3 november beginnen om 20.00 uur en zijn vrij toegankelijk. Zie voor meer informatie de website van Opera Studio Nederland.

Vorig artikel

Deutsche Oper Berlin bestaat 100 jaar

Volgend artikel

Opera in de media: week 44

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.