AchtergrondBinnenkortFeatured

Studio Nibelheim: Alarcón over Eliogabalo

De Nationale Opera brengt voor het eerst de opera Eliogabalo van Francesco Cavalli. De productie staat onder muzikale leiding van Leonardo García Alarcón, die zijn eigen ensemble, Cappella Mediterranea, dirigeert. “Er is een doorlopende lijn van Cavalli naar Puccini”, zegt Alarcón in dit interview met François van den Anker, met simultaanvertaling.

Leonardo García Alarcón. (© Jean-Baptiste Millot)

Eliogabalo is een coproductie van De Nationale Opera met de Opéra national de Paris. Dirigent Leonardo García Alarcón is een groot pleitbezorger van de muziek van Cavalli, wiens invloed hij groter acht dan die van diens voorganger Monteverdi.

In dit gesprek vertelt Alarcón over zijn speciale band met Cavalli en over de muziek van Eliogabalo. De opera is meer dan 340 jaar oud, maar zal ook een publiek van deze tijd aanspreken. “Met Eliogabalo neem je kennis van één van de fundamenten van de operageschiedenis, maar je zult vooral ervaren hoe tijdloos de muziek is”, aldus Alarcón in het interview.

De twee aria’s uit Eliogabalo die u hoort zijn van de cd Héroïnes du Baroque Vénitien die Cappella Mediterranea maakte met onder anderen Mariana Flores en Anna Reinhold.

U kunt deze podcast hieronder online beluisteren, downloaden of u via iTunes of Soundcloud abonneren. Voor Android zijn Podcast Addict en BeyondPod veelgebruikte apps. Als u daarin via de zoekfunctie Place de l’Opera intypt, komt u vanzelf bij de podcasts.

Vorig artikel

Cité de l’Opera: Elina, Aribert en Pretty

Volgend artikel

Lunchen met Bitenc, Van Liere en Masuda

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.

1 Reactie

  1. Jan de Jong
    11 oktober 2017 at 21:41

    Leuk interview. Bevlogen musicus. Dank.