Home » Binnenkort, Buitenlands nieuws

Ramón Vargas zingt voor overleden zoon

Luzern22 november 2012 Geen reacties

De beroemde tenor Ramón Vargas geeft op 2 december een galaconcert in het theater van Luzern om geld op te halen voor het Fondo Memorial Eduardo Vargas, een fonds dat hij zelf heeft opgericht ter nagedachtenis van zijn jong gestorven zoon Eduardo.

Ramón Vargas.

Eduardo werd in 1993 geboren met een zware hersenbeschadiging. Zeven jaar later overleed hij, nadat artsen in Europa en de Verenigde Staten niet in staat bleken hem te helpen.

Ter nagedachtenis aan zijn zoon – de eerste van de zanger en zijn vrouw Amalia – richtte Ramón Vargas een fonds op, waarmee hij kinderen als Eduardo wil helpen. Het fonds werd in 2000 gelanceerd tijdens een concert in Frankrijk. Sindsdien werft Vargas door middel van concerten geld voor zijn goede doel.

Op 2 december vindt zo’n concert plaats in het Luzerner Theater in Zwitserland. Vargas zingt samen met de jonge sopraan María Alejandres aria’s en duetten van onder andere Mozart, Bellini, Donizetti en Gounod. Het huisorkest en -koor begeleiden, onder leiding van Howard Arman.

Zie voor meer informatie de website van het Luzerner Theater.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.