Nieuws

OperaVision viert World Music Day met gala

Het online streamingplatform OperaVision viert op zondag 21 juni Word Music Day met een gratis online gala. Acht Europese operahuizen werken mee aan het evenement, waaronder De Nationale Opera (DNO). Namens het Amsterdamse gezelschap treden Eva-Maria Westbroek en Thomas Oliemans op.

Eva-Maria Westbroek tijdens de opname voor het gala van OperaVision. (© Michel Schnater)

Het gala is bedoeld om het maken van muziek te vieren. Naast DNO verzorgen de Komische Oper Berlin, het Glyndebourne Festival, het Teatro Real Madrid, de Opéra Comique, het Teatro dell’Opera di Roma, de Koninklijke Zweedse Opera en de Poolse Nationale Opera optredens.

De huizen stellen zelf programma’s samen en filmen die op het toneel van hun theater. Sopraan Eva-Maria Westbroek en bariton Thomas Oliemans brengen een ‘nostalgisch liefdesverhaal aan de hand van repertoire van Strauss tot Piazzolla’, belooft DNO. Ze zingen onder meer ‘Lippen schweigen’ uit Die lustige Witwe. Oliemans heeft het programma samengesteld. Ernst Munneke (piano) en Vadim Tsibulevsky (viool) verzorgen de begeleiding.

Komische Oper-intendant Barrie Kosky brengt Jiddische operette, het Glyndebourne Festival laat Danielle de Niese en Allan Clayton optreden en in Madrid klinkt Mozart en Spaanse muziek. Vanuit Stockholm zingt Nina Stemme onder meer Wagner en het operahuis in Rome speelt Verdi en verismo.

Het gala gaat op 21 juni om 19.00 uur in première en is daarna nog een maand lang gratis terug te kijken. Zie voor meer informatie de website van OperaVision.

Vorig artikel

Mijn Strauss: Capriccio

Volgend artikel

Twee sopranen, hetzelfde lot

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.