Nieuws

Metropolitan Opera streamt groots gala

De Metropolitan Opera organiseert op zaterdag 25 april een groots ‘At-Home Gala’: veertig artiesten treden vanuit huis op in een concert dat gratis en live op de website van het New Yorkse operahuis gestreamd zal worden.

De Metropolitan Opera in New York loopt miljoenenschade op door de coronacrisis. (© Jonathan Tichler / Metropolitan Opera)

De Metropolitan Opera heeft door de coronacrisis de laatste twee maanden van zijn seizoen moeten annuleren. Het huis schat dat het daardoor 60 miljoen dollar verliest. Om de schade te compenseren en de toekomst van het gezelschap veilig te stellen, is de Met onder de naam ‘The Voice Must Be Heard’ een fondswervingscampagne begonnen. Het virtuele gala wordt in dat kader georganiseerd.

Het gala wordt gepresenteerd door Met-directeur Peter Gelb vanuit New York en Met-muziekdirecteur Yannick Nézet-Séguin vanuit Montreal. Bekende Met-artiesten van over de hele wereld dragen aan het concert bij.

De lijst solisten op de website van de Met biedt een interessant inkijkje in waar de grote namen uit de operawereld zich op dit moment bevinden. Tenor Piotr Beczala zingt een solo vanuit Zabnica, Polen, en tenor Lawrence Brownlee draagt bij vanuit Niceville, Florida. Tenor Joseph Calleja is thuis in Mellieha op Malta en sopraan Diana Damrau zingt vanuit Orange, Frankrijk.

Op de lijst staan verder onder anderen Renée Fleming (Virginia), Elīna Garanča (Riga), Jonas Kaufmann (München), Isabel Leonard (New York), Lisette Oropesa (Baton Rouge), René Pape (Dresden), Anita Rachvelishvili (Tbilisi), Nadine Sierra (Valencia) en Pretty Yende (Piet Retief).

Het gala begint om 19.00 uur Nederlandse tijd en blijft na de live-uitzending op 25 april nog tot en met maandag 27 april 00.30 uur on demand beschikbaar op de website van de Met.

Vorig artikel

Mijn Wagner: Das Rheingold

Volgend artikel

Mijn Wagner: Die Walküre

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.