Binnenkort

Robert Holl keert terug in Kleine Zaal

Begin dit jaar werd hij met een serieuze ziekte geconfronteerd, waardoor hij vrijwel al zijn optredens moest afzeggen. Op 11 december staat bas-bariton Robert Holl er echter weer, met een liedrecital in het Concertgebouw. Zijn vaste pianist Rudolf Jansen begeleidt hem.

Robert Holl in concert (foto: Elisabeth Melchior).

Robert Holl is al decennialang vaste gast in de Kleine Zaal van het Concertgebouw, waar hij vele malen zijn grote reputatie op liedgebied demonstreerde. In december is hij terug, met Liederkreis van Robert Schumann en diverse Russische liederen van Moessorgski, Borodin, Rachmaninoff en Tsjaikovski.

“De Nederlandse bas-bariton behoeft bijna geen introductie meer”, stelt het Concertgebouw. “Als operazanger staat hij wereldwijd hoog aangeschreven. En zijn liedvertolkingen zijn ongeëvenaard.”

Schumanns Liederkreis, geschreven in een jaar waarin de componist zeer productief was, bestaat uit twaalf liederen. Daaronder ‘Wehmut’ en ‘Frühlingsnacht’. Het Russische repertoire dat op zijn lessenaar staat, zal voornamelijk melancholisch getint zijn.

Het recital begint om 20.15 uur in de Kleine Zaal. Boek hier uw kaarten.

Vorig artikel

Belvedere-finale in 2013 in Amsterdam

Volgend artikel

Diamantfabriek brengt nieuwe diamond

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.