Binnenkort

Diamantfabriek brengt nieuwe diamond

De Diamantfabriek is een kweekvijver voor hedendaags muziektheater en kleinschalige opera. De Amsterdamse productiekern brengt regelmatig jonge componisten en regisseurs bij elkaar. Zo ook rond de nieuwe productie De Kamer Hiernaast. Een stuk over de absurditeit van het dagelijks leven.

De Diamantfabriek brengt componisten en regisseurs in een vroeg stadium bij elkaar en laat ze drie fasen doorlopen, van een eerste diamond-productie via een ‘double diamond-productie’ tot uiteindelijk een ’triple diamond’, een grotere productie voor grotere zalen.

De net afgestudeerde regisseur Tatiana Pratley en componist Diego Soifer beginnen op 7 december dat traject met de première van hun eerste gezamenlijke productie: De Kamer Hiernaast.

De muziektheaterproductie gaat over een jonge man en een jonge vrouw die slechts gescheiden worden door een dunne wand, maar elkaar nooit gezien hebben. Het is een voorstelling over een alledaagse ontmoeting die escaleert, een stuk over de absurditeit van het dagelijks leven. Pianiste Teodora Stepančić en acteur Jurriën Remkes voeren het werk uit.

De première van De Kamer Hiernaast is onderdeel van het Babelfestival. Zie voor meer informatie de website van de Diamantfabriek.

Vorig artikel

Robert Holl keert terug in Kleine Zaal

Volgend artikel

Opera in de media: week 49

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.