Home » Binnenkort

Academy of Ancient Music speelt Vivaldi

Amsterdam5 december 2012

door

De Academy of Ancient Music brengt op woensdag 12 december een eerbetoon aan Antonio Vivaldi met een concert in het Concertgebouw. Onder leiding van Richard Egarr spelen het orkest en het koor van de Academy diverse vocale werken van de ‘rode priester’.

Elizabeth Watts (foto: Dylan Thomas / Sony).

Op het programma van het barokensemble en -koor van de Academy staan geliefde religieuze werken als Dixit Dominus en Gloria, waarvan met name de laatste erg populair is onder koren.

Verder speelt het ensemble een vioolconcert in E (Il riposo, concerto per il Santissimo Natale) en twee motetten, één voor sopraan (Ostro picta, armata spina) en één voor alt (Longe mala, umbrae, terrores).

De solopartijen in dit repertoire worden vertolkt door sopraan Elizabeth Watts en alt Claudia Huckle. Watts maakte in februari 2011 haar debuut in de Kleine Zaal van het Concertgebouw met een liedrecital. Huckle is een jong Brits talent dat bij de Washington National Opera werd klaargestoomd en momenteel lid is van het huisensemble van de Oper Leipzig.

Het concert staat onder leiding van Richard Egarr, regelmatig te zien in Nederland, met name in combinatie met jong talent. Egarr werd in 2006 muzikaal leider van de Academy of Ancient Music, als opvolger van Christopher Hogwood, de dirigent die het aloude gezelschap (stammend uit de achttiende eeuw) in 1973 nieuw leven inblies.

Het concert begint om 20.15 uur. Boek uw kaarten hier.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.