Binnenkort

Diamantfabriek presenteert Black Perfume

De Diamantfabriek presenteert in december als onderdeel van het Babelfestival de nieuwe muziektheaterproductie Black Perfume, een eerste samenwerking van de jonge componiste Anna Mikhailova en de ervaren regisseur Annechien Koerselman.

Promotiebeeld van Black Perfume (foto: Ciny Jansen).

Black Perfume is gebaseerd op het verhaal Morfine van Mikhail Boelgakov. Het gaat over de jonge Polyakov, die als dokter wordt aangesteld op een afgelegen post op het Russische platteland.

De Diamantfabriek presenteert het nieuwe werk als ‘diamond-productie’, een productie waarmee een jonge componist en regisseur voor het eerst bij elkaar worden gebracht. Koerselman: “Ik werk graag samen met Anna omdat zij dezelfde nieuwsgierigheid kent, eigenwijs is en theatrale muziek componeert die mij als regisseur inspireert.”

De productie wordt uitgevoerd door sopraan Caroline Cartens en bariton Tiemo Wang, begeleid door een klein ensemble van contrabas, trompet en slagwerk.

Black Perfume zou oorspronkelijk op 14 december in première gaan. Omdat de muziek pas laat af was, is de première echter verplaatst naar 10 januari in het Korzotheater in Den Haag. De voorstellingen in december gaan wel gewoon door, maar dan als ‘werkplaatsproductie’ (niet volledig geënsceneerd).

Black Perfume is te zien in het Ostadetheater in Amsterdam, het Korzotheater in Den Haag en Concordia in Enschede. Zie voor meer informatie over de speeldata de website van de Diamantfabriek.

Vorig artikel

Tamino en Pamina over Die Zauberflöte

Volgend artikel

Opera in de media: week 50

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. 10 december 2012 at 22:47

    Dank voor de tip, dit wordt vast een mooie productie. Ik sprak erover met Anna Mikhailova voor Cultuurpers: http://www.cultureelpersbureau.nl/2012/12/anna-mikhailova-black-perfume-gaat-over-verslaving/