BinnenkortNieuws

Conversations with my Mother in première

De Diamantfabriek en het Nieuw Amsterdams Peil presenteren op zaterdag 7 december in het kader van het Babelfestival de nieuwe muziektheatervoorstelling Conversations with my Mother, van regisseur Matthias Mooij en componist Benedict Weisser.

Repetitiefoto van Conversations with my Mother (foto: Robert Benschop).
Repetitiefoto van Conversations with my Mother (foto: Robert Benschop).

Conversations with my Mother is een voorstelling over “de gemankeerde communicatieve relatie tussen moeder en zoon”, aldus de makers. Zeven schrijvers werd gevraagd om een telefoongesprek met hun moeder op te tekenen, fictief dan wel autobiografisch. Die gesprekken werden de basis voor het libretto. Benedict Weisser componeerde er muziek bij die “door een samenhangende, overkoepelende structuur eenheid in de collage van teksten aanbrengt”.

De schrijvers die voor het libretto een bijdrage leverden, zijn Tommy Wieringa, Abdelkader Benali, Oscar van den Boogaard, Herman Brusselmans, Jibbe Willems, Marcel Lenssen en Omar Dahmani.

Regisseur Matthias Mooij omschrijft de voorstelling als “hechtingsproblematiek in muziek” en belooft een productie waarin taal en muziek volledig met elkaar verweven zijn.

De productie wordt uitgevoerd door sopranen Young Hee Kim en Keren Motseri, acteur Bart Klever, actrice Tine Cartuyvels en het Nieuw Amsterdams Peil, een ensemble bestaande uit basklarinet, contrabas, slagwerk, viool/mandoline en Erard-vleugel/spinet/synthesizer.

Conversations with my Mother gaat op 7 december in première in het Muziekgebouw aan ’t IJ. Daarna zijn er nog voorstellingen in januari, maart en mei 2014, onder meer tijdens de Operadagen Rotterdam. Zie voor meer informatie de website van de Diamantfabriek.

Vorig artikel

De Speler van Prokofjev in beeld en geluid

Volgend artikel

Maria Callas in tien videofragmenten

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.