Binnenkort

orkest de ereprijs brengt nieuwe opera

Het Apeldoornse orkest de ereprijs brengt op 13 januari in het Stadstheater in Arnhem de nieuwe opera Ontheemd! in wereldpremière. Het werk van librettist Marjolein Bierens en componist Kaveh Vares draait om identiteit, vervreemding, zingeving en eenzaamheid.

Ontheemd! vertelt het verhaal van een man (‘Hij’) en een vrouw (‘Zij’), die naar Nederland zijn gevlucht en daar volledig geïntegreerd zijn. Ondanks dat worstelen ze met hun nieuwe thuisland, “waar zij hun identiteit steeds meer verliezen en de kloof tussen hen steeds groter wordt”, aldus het orkest.

De nieuwe opera wordt geënsceneerd door Annechien Koerselman. De rollen van Hij en Zij worden vertolkt door Arash Roozbehi en Merlijn Runia. Het orkest de ereprijs, “hét ensemble voor nieuwe muziek in het oosten van Nederland”, staat onder leiding van Wim Boerman. De videobeelden in de voorstellingen worden verzorgd door het collectief ‘urbi et orbi’.

Ontheemd! is van 13 tot en met 17 januari te zien in het Stadstheater in Arnhem. Daarna volgen voorstellingen in De Duif in Amsterdam, Orpheus in Apeldoorn en Het Zonnehuis in Amsterdam.

Zie voor meer informatie de website van orkest de ereprijs.

Vorig artikel

Van de hoofdredactie

Volgend artikel

DNOA presenteert The rape of Lucretia

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.