Home » Nieuws

FOP scoort met online mini-opera’s

22 januari 2013 Geen reacties

Fast Opera Producties heeft zich sinds een half jaar toegelegd op een nieuw project: Online Fast Opera. Het gezelschap produceert maandelijks mini-opera’s van een minuut of drie en brengt die uit via YouTube en BravaNL. Inmiddels zijn er zes van zulke opera’s gemaakt.

Still uit de mini-opera Trojan Hengst.

Fast Opera Productions (FOP) werd begin 2009 opgericht door een paar jonge instrumentalisten. De afgelopen jaren maakten zij diverse producties. Steevast korte opera’s van zo’n twintig minuten, die uitgevoerd werden op ongewone locaties, zoals marktpleinen, kasteelkelders en buitenfestivals.

Sinds een half jaar heeft het gezelschap zijn focus verlegd naar nóg kortere opera’s: Online Fast Opera. Iedere maand maakt FOP een opera van een paar minuten, waarin het ingaat op de actualiteit.

De zes mini-opera’s die FOP tot nu toe geproduceerd heeft, dragen titels als Siliconen, Olympische Spelen en Formatie. Ze zijn samen inmiddels al meer dan 17.000 keer bekeken.

Hieronder de meest recente mini-opera, Trojan Hengst, gecomponeerd door Joost Geevers en geschreven door Tjeerd Posthuma.

Om door te gaan met het maken van deze ‘fast opera’s’ is FOP een crowdfundactie begonnen op www.voordekunst.nl. Iedereen die doneert mag in één van de komende fast opera’s figureren.

Zie ook de website van Fast Opera Productions.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.