Binnenkort

Calleja zingt aria’s in het Concertgebouw

Operaster Joseph Calleja geeft op donderdag 31 januari een concert in het Concertgebouw. Hij zingt, naar aanleiding van zijn nieuwste cd, een verzameling tenoraria’s waar zijn idool Mario Lanza mee beroemd werd.

Joseph Calleja (foto: Simon Fowler).

Met Be My Love. A tribute to Mario Lanza bracht Joseph Calleja eind vorig jaar bij Decca een eerbetoon uit aan zijn grootste held in het operavak: tenor Mario Lanza. Het was door Lanza’s optreden in de film The Great Caruso dat Calleja aan de zang raakte.

Tijdens zijn eerste concert in het Concertgebouw staat het repertoire van deze cd centraal, met muziek van componisten als Bizet, Puccini, Verdi, Mascagni en Massenet. Zo zingt de tenor ‘La fleur que tu m’avais jetée’ uit Carmen, ‘E lucevan le stelle’ uit Tosca, ‘La donna è mobile’ uit Rigoletto en ‘Pourquoi me réveiller’ uit Werther.

De Maltese tenor wordt begeleid door het Orquesta Sinfónica de Navarra onder leiding van Frederic Chaslin. Met dat orkest uit Pamplona begon Calleja vorige week zijn tour door Europa.

Het concert van Calleja begint om 20.15 uur. Er zijn nog steeds kaarten te verkrijgen. Boek ze op de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Burggraaf debuteert bij Challenge Classics

Volgend artikel

Hoofdredactioneel: Blinde audities

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.