Home » Binnenkort

Barokopera geeft Purcell Gala vervolg

28 januari 2013 Geen reacties

Barokopera Amsterdam presenteert op 6 februari het tweede deel van zijn Purcell Gala, getiteld William & Mary. De voorstelling is een ‘muzikale reis met Koning-Stadhouder Willem III naar Engeland’. Frédérique Chauvet heeft de muzikale leiding in handen, Sybrand van der Werf regisseert.

Barokopera Amsterdam voerde in 2009 het Purcell Gala op, waarin het muziek speelde van de jonge Henry Purcell. In het tweede deel van het Gala staat de oudere, rijpe Purcell centraal. “Enerzijds de hofmusicus van de Nederlander Willem III en diens vrouw Mary, anderzijds de bevlogen theaterman”, aldus het barokgezelschap.

Tijdens de voorstelling worden fragmenten gespeeld uit onder meer Birtday Odes for Queen Mary, King Arthur, The Fairy Queen en The Tempest. Het Barokopera-ensemble wordt daarbij geleid door Frédérique Chauvet.

De zang wordt verzorgd door sopraan Wendy Roobol, countertenor Gunther Vandeven, tenor Mattijs Hoogendijk en bariton Pieter Hendriks – zangers die allemaal een ‘verleden’ bij Barokopera Amsterdam hebben.

De voorstelling gaat op 6 februari in première in De Flint in Amersfoort. Daarna volgen voorstellingen in zes andere theaters. Zie voor meer informatie de website van Barokopera Amsterdam.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.