AchtergrondBinnenkortFeaturedOperacast

Podcast: Bariton Quirijn de Lang

Sinds zijn Nederlandse debuut als Papageno bij de Nationale Reisopera in 1999 heeft bariton Quirijn de Lang op vele podia gestaan in binnen- en buitenland. Binnenkort is hij weer in Nederland te bewonderen. Een mooie reden voor een gesprek.

Quirijn de Lang (foto: Dik Nicolai).

Quirijn de Lang werd geboren in Nijmegen, groeide op in Japan en kreeg zijn opleiding in de Verenigde Staten. Hij wist als kind al zeker dat hij op een podium wilde staan en raakte als jongere al thuis in de wereld van de opera.

Sinds zijn opleiding aan het Curtis Institute of Music in Philadelphia zong hij meer dan vijftig rollen in opera’s, maar ook in operette en musical. De afgelopen jaren was hij vaak te zien in Groot-Brittannië, waaronder afgelopen jaar in de rol van Yeletsky in Pique Dame bij de Grange Park Opera.

De komende periode is de zanger een aantal malen in Nederland te horen. In het Concertgebouw staat hij op 16 februari in een concertante uitvoering van Die Frau ohne Schatten en daarna zingt hij vanaf 1 maart de rol van Pantalon in L’amour des trois oranges bij De Nederlandse Opera.

Zijn komende optredens in Nederland waren aanleiding om te praten over zijn muzikale inspiratie, zijn ontwikkeling als zanger, zijn ervaringen met opera, musical en operette en over de vraag hoe ‘maakbaar’ een carrière eigenlijk is.

Zie voor de agenda van Quirijn de Lang zijn persoonlijke website.

Vorig artikel

John Osborn: de held van Tell

Volgend artikel

Nabucco opent Verdi-jaar Vlaamse Opera

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.