Binnenkort

Stotijn zingt Weense kamermuziek

Mezzosopraan Christianne Stotijn, pianist Hans Eijsackers en het ensemble Oxalys reizen op maandag 4 februari terug naar het Wenen van het begin van de twintigste eeuw, in een concert in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Hun optreden is onderdeel van de jubileumconcerten van het Amsterdamse concerthuis.

Christianne Stotijn (foto: Marco Borggreve).

Het concert van de zangeres, pianist en musici brengt de componisten Busoni, Diepenbrock, Zemlinsky en Mahler samen. Van Diepenbrock, die sterk beïnvloed werd door het ‘Weense klimaat’ in zijn tijd, klinkt Berceuse. Van Mahler zingt Stotijn de Kindertotenlieder in een bewerking van Reinbert de Leeuw en van Zemlinsky zingt ze Sechs Gesänge. Busoni is van de partij met zijn Berceuse élégiaque.

Het optreden valt in de Serie Jubileumconcerten waarmee het Concertgebouw dit jaar zijn 125-jarig bestaan viert. Volgens het concerthuis is Stotijn ‘de aangewezen persoon om tijdens dit concert de relatie tussen Alphons Diepenbrock en Gustav Mahler te onderstrepen’.

Het concert begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie en voor het boeken van kaarten de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Opera in de media: week 6

Volgend artikel

Calleja maakt adembenemend debuut

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.