BinnenkortBuitenlandNieuws

Riksman zingt titelrol in St. Gallens Finta

De Nederlandse sopraan Simone Riksman vertolkt deze maand de hoofdrol in La Finta Giardiniera van Mozart bij het Theater St. Gallen in Zwitserland. De productie komt van de hand van Lydia Steier.

Simone Riksman (foto: Volkert Schneidereit).

Riksman is sinds enige seizoenen regelmatig in St. Gallen te vinden. Ze zong er rollen als Despina in Così fan tutte, Creusa in Medea in Corinto en Pamina in Die Zauberflöte.

La Finta Giardiniera is een coproductie met de Bayerischen Theaterakademie August Everding uit München. Daar was de voorstelling van regisseur Lydia Steier eerder te zien, met veel succes.

Riksman treedt op naast zangers als Anicio Zorzi Giustiniani (Belfiore), Evelyn Pollock (Arminda) en Susanne Gritschneder (Ramiro). De muzikale leiding is in handen van Jeremy Carnall.

La Finta Giardiniera wordt van 5 februari tot en met 3 maart negen keer opgevoerd. Zie voor meer informatie de website van het Theater St. Gallen.

Hieronder de trailer van de productie:

Vorig artikel

Weense weemoed met Christianne Stotijn

Volgend artikel

Prégardien zingt Winterreise in A'dam

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.