Binnenkort

Prégardien zingt Winterreise in A’dam

Normaal gesproken organiseert MUSICO Reizen muzikale trips naar bezienswaardige steden. Op 10 februari arrangeert de reisorganisatie echter zelf een concert. Het brengt tenor Christoph Prégardien naar de Waalse Kerk in Amsterdam om Winterreise te zingen.

Christoph Prégardien (foto: Marco Borggreve).

Winterreise is is één van de bekendste liedcycli ooit geschreven. Het bestaat uit 24 gedichten van Wilhelm Müller, die Franz Schubert in het voor- en najaar van 1827 (een jaar voor zijn dood) op muziek zette. Eerder in zijn carrière componeerde Schubert aan de hand van Müllers gedichten al Die schöne Müllerin, eveneens een beroemde cyclus.

Winterreise gaat over de omzwervingen van een jongeman na een kansloze liefde. “Gaandeweg de reis dringt het tot hem door dat hij op zoek is naar rust. Hij keert zich steeds bewuster af van alle beschaving, schuwt gezelschap, verwildert en vervreemdt”, zo beschrijft MUSICO. “Hij begint te beseffen dat de rust die hij zoekt alleen in de dood te vinden is.”

Christoph Prégardien heeft zijn sporen in de liedkunst ruimschoots verdiend. Afgelopen zomer was hij nog in het Concertgebouw te zien met Mahler-liederen. In zijn interpretatie van Winterreise wordt hij begeleid door pianist Michael Gees.

Het concert in de Waalse Kerk begint om 15.00 uur. Lezers van Place de l’Opera kunnen met 5 euro korting kaarten kopen via de website van MUSICO Reizen (lees ook het actiebericht).

Vorig artikel

Riksman zingt titelrol in St. Gallens Finta

Volgend artikel

Salzburgs eerste Bohème overtuigt

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.