BinnenkortBuitenlandNieuws

Edita Gruberova live bij sonostream.tv

Sonostream.tv streamt op maandag 18 februari gratis en live de première van La Straniera in de Musikverein in Wenen. Coloratuurster Edita Gruberova zingt één van de hoofdrollen, naast zangers als Paolo Gavanelli, Sonia Ganassi en José Bros.

Edita Gruberova in de Musikverein in Wenen (foto: Julia Wesely).

De uitzending van Bellini’s zelden opgevoerde opera is het derde project van sonostream.tv, dat eerder Rossini’s La cambiale di matrimonio en de wereldpremière van Spiegelgrund uitzond.

De publiekstrekker in La Straniera is uiteraard Gruberova, de inmiddels 66-jarige coloratuursopraan die sinds haar debuut in 1968 wereldwijd grote successen heeft mogen vieren. De Slovaakse zingt de rol van Alaide.

Ganassi, evenmin een kleine naam, zingt Isoletta en Paolo Gavanelli vertolkt baron Valdeburgo. José Bros is een andere gerenommeerde naam; hij zingt graaf Arturo. Verder zijn de jonge talenten Randall Bills (Osburga), Leonard Bernad (Montelino) en Sung Heon Ha (Prior) te bewonderen.

Het Münchener Opernorchester en het Philharmonia Chor Wien verzorgen de muziek, gedirigeerd door Pietro Rizzo.

Het concert is op maandag 18 februari om 19.30 uur live en gratis te zien op sonostream.tv.

Vorig artikel

Hoe zing je Hugo Wolf?

Volgend artikel

Eerste Opera Awards in het leven geroepen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.