Home » Binnenkort

King’s Consort speelt Dido and Aeneas

18 april 2013

door

Het ensemble en koor van The King’s Consort strijken op maandag 22 april neer in Nederland voor een korte tournee met Dido and Aeneas. Purcells populaire opera wordt onder leiding van oprichter Robert King opgevoerd in Den Haag, Groningen, Amsterdam en Utrecht.

Koor en ensemble van The King's Consort tijdens een eerdere uitvoering in het Concertgebouw (foto: Taco van der Werf).

Dido and Aeneas is zonder twijfel het bekendste theaterwerk van Henry Purcell en één van de bekendste barokopera’s ooit geschreven. Het werk is gebaseerd op de mythe van de liefde tussen de Trojaanse held Aeneas en de koningin van Carthago, Dido.

De opera wordt onnoemelijk vaak opgevoerd door barokensembles. Volgende week is het de beurt aan The King’s Consort, een gezelschap dat in 1980 door de toen twintigjarige Robert King werd opgericht en inmiddels een stevige reputatie in het barokcircuit heeft verworven. Het repertoire van Purcell is een specialiteit van het ensemble.

Voor de concertante uitvoeringen van Dido and Aeneas heeft het gezelschap Carolyn Sampson gerekruteerd als Dido en Roderick Williams als haar geliefde Aeneas. Grace Davidson zingt Belinda en Robin Blaze vertolkt de Sorceress en de Spirit. Robert King staat zelf op de bok.

De opera wordt gecombineerd met Why, Why Are All the Muses Mute?, een welkomstlied dat Purcell schreef voor koning James II.

De uitvoering van Dido and Aeneas doet Den Haag (22 april), Groningen (23 april), Amsterdam (24 april) en Utrecht (25 april) aan. Zie voor meer informatie de website van The King’s Consort.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.