AchtergrondBinnenkortOperacast

Podcast: Marina Poplavskaya is terug

Marina Poplavskaya zong in 2009 de rol van Violetta in Verdi’s Traviata bij De Nederlandse Opera. De productie van Willy Decker ontstond in 2005 in Salzburg en ging via Amsterdam met Poplavskaya naar de Metropolitan Opera in New York. Nu is ze terug voor een herneming van de productie in Amsterdam. Een gesprek.

Marina Poplavskaya als Violetta in Willy Deckers Traviata (foto: Klaus Lefebvre).

De Russische sopraan verheugt zich op de nieuwe serie voorstellingen in mei bij De Nederlandse Opera. In een exclusief gesprek met Place de l’Opera vertelt ze hoe ze door de rol van Violetta gegrepen werd: “You don’t choose the red dress, the red dress chooses you.”

Poplavskaya werd geboren in Moskou, studeerde daar zang en kwam in 2005 naar Londen voor het Young Artists Programme van het Royal Opera House. Het hielp dat ze een paar keer kon invallen voor Anna Netrebko en Angela Gheorghiu, maar haar succes dankt ze vooral aan haar stem en haar serieuze, diepgaande benaderingen van de rollen.

In Amsterdam zong ze na Violetta de rol van Mathilde in Guillaume Tell van Rossini in de NTR ZaterdagMatinee. Naast Jonas Kaufmann en later Piotr Beczala stond ze in de Met in New York als Marguerite in Faust van Gounod.

Van 6 tot en met 30 mei wordt La Traviata uitgevoerd in Het Muziektheater. Zie voor meer informatie de website van De Nederlandse Opera.

Vorig artikel

Programma Verbier Festival 2013

Volgend artikel

De Violetta's van Cotrubas en Scotto

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.