Binnenkort

Wiericker Opera geeft twee operaconcerten

De Wiericker Opera geeft op zaterdag 25 en zondag 26 mei twee operaconcerten in de Wierickerschans nabij Bodegraven. Een vijfkoppige cast zal onder pianobegeleiding aria’s uit diverse opera’s ten gehore brengen.

Sopraan Gabrielle Mouhlen.

De Wiericker Opera organiseerde vorig jaar voor het eerst een concert in één van de laatmiddeleeuwse kruithuizen van Fort Wierickerschans, een fort dat stadhouder Willem III in 1673 liet bouwen op de splitsing van de Oude Rijn en de Enkele Wiericke. Volgens de organisatie is de akoestiek er ‘voortreffelijk’.

Dezelfde cast als vorig jaar brengt nu, op 25 en 26 mei, nog tweemaal het programma ten gehore. In die cast zingen sopraan Gabrielle Mouhlen, sopraan Mignon Primus, sopraan Marjolein Latour (oud-winnares van Una Voce Particolare), bariton Arash Roozbehi en tenor Andries Bongers. Bongers is als ondernemer en oprichter van de Stichting Bel Canto initiatiefnemer van De Wiericker Opera.

De vijf zangers zingen onder begeleiding van pianist Cleem Determeijer aria’s uit opera’s als Aida, Tosca, La Traviata en Don Giovanni.

Het concert op 25 mei vindt plaats om 20.00 uur, het concert op 26 mei om 14.30 uur. Zie voor meer informatie de website van De Wiericker Opera.

Vorig artikel

Inkijk in hoe dat gaat: Becoming Traviata

Volgend artikel

Met korting naar Pergolesi's Stabat Mater!

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.