BinnenkortNieuws

Carsen regisseert Don Carlo in Essen

Het Aalto-Musiktheater in Essen brengt op 14 maart een nieuwe productie van Verdi’s Don Carlo in première. De bekende regisseur Robert Carsen tekent voor de enscenering, de Nederlandse sopraan Gabrielle Mouhlen zingt de rol van Elisabetta.

Gabrielle Mouhlen zingt Elisabetta. (© Volker Wiciok)

Het Aalto-Musiktheater brengt Verdi’s bekende opera in de versie die de componist in 1884 voor de Scala in Milaan maakte: vier akten, in het Italiaans. In deze versie ligt de focus op de psychologie van de hoofdfiguren: koning Filippo II, zijn zoon Don Carlo en de vrouw die de relatie tussen vader en zoon op scherp zet: Elisabetta di Valois.

Robert Carsen maakte een paar jaar geleden een nieuwe productie van Don Carlo voor de Opéra national du Rhin in Strasbourg. Na een speelreeks in Venetië komt die regie nu naar Essen, ingestudeerd door Carsen zelf. Robert Jindra heeft de muzikale leiding.

Gabrielle Mouhlen, een Nederlandse sopraan die vorig seizoen lid werd van het solistenensemble in Essen, zingt de rol van Elisabetta. Ante Jerkunica is haar echtgenoot koning Filippo II en Gaston Rivero vertolkt Don Carlo. Karl-Heinz Lehner is Il Grande Inquisitore en Jordan Shanahan zingt Rodrigo, de kameraad van Don Carlo. Agnieszka Rehlis is prinses Eboli, die voor Don Carlo valt, maar haar liefde onbeantwoord ziet.

Don Carlo gaat op 14 maart in première en is tot en met 7 juni tien keer te zien. Zie voor meer informatie de website van het Aalto-Musiktheater.

Vorig artikel

Cité de l’Opera: Lenny, Noah en Catherine

Volgend artikel

Collegium Vocale Gent brengt Johannes

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.