BinnenkortNieuws

Bioscopen vertonen La donna del lago

Afgelopen week ging in het Londense Covent Garden een nieuwe productie van La donna del lago van Rossini in première. De serie voorstellingen bij het Royal Opera House is volledig uitverkocht, maar een bioscoopkaartje geeft op maandag 27 mei toegang tot de live-vertoning in Nederlandse bioscopen.

Donna del Lago CinemaGrote operasterren vullen sinds de première van vrijdag 17 mei het podium van het Royal Opera House in Londen. Joyce DiDonato, Daniela Barcellona en Juan Diego Flórez zingen de hoofdrollen in de opera, naast Michael Spyres. De opera is gebaseerd op een verhaal van Sir Walter Scott, schepper van onder andere de romanfiguur Ivanhoe.

La donna del lago ging in 1829 in Napels in première en beleefde al in 1829 een Amerikaanse opvoering, in New Orleans. De opera wordt niet heel vaak uitgevoerd. Komende zomer staat hij op het programma van het Rossini Festival van Pesaro. Ook in die concertante versie zal Michael Spyres de rol van Rodrigo zingen.

De Londense versie wordt geregisseerd door John Fulljames, het orkest van het Royal Opera House staat onder leiding van Michele Mariotti. Volgens de recensent van Place de l’Opera was het een vocaal festijn.

De vertoning van de rechtstreekse beelden uit Londen is op maandag 27 mei te zien in een aantal bioscopen in Nederland. De avond begint om 19.45 uur. De deelnemende bioscopen staan op de website van het Royal Opera House.

Vorig artikel

Jan Fabre confronteert met Tragedy

Volgend artikel

Cd-box Valentina Levko: een grote schat

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.

1 Reactie

  1. Ronald Boom
    28 mei 2013 at 19:56

    Gisterenavond het genoegen mogen hebben om de live-vertoning van La Donna del Lago te beluisteren/bekijken. Geluidstechnisch was de zaak aardig voorelkaar, alhoewel de solisten erg op de voorgrond werden geprojecteerd (geluid en beeld). Dat komt misschien ook omdat deze opera weinig toneel heeft te bieden. Mijn eerste ervaring met bioscoop live-vertoning, was de live-vertoning van Lucia di Lammemoor vanuit de Met (NY), een aantal jaren geleden, daar kreeg je echt het gevoel dat je als toeschouwer onderdeel was de productie. Dat was gisterenavond niet het geval.Het was meer een concert uitvoering van een niet zo bekende Opera. Zangers prima, orkest, wanneer het niet overstemd werd door de zangers, mooi. Ik kijk uit naar Britten’s Gloriana volgende maand.