BinnenkortNieuws

Intorno maakt opera rond Shakespeare

Muziektheatergezelschap Intorno voert dit weekend en tijdens de Wereldhavendagen in september een operavoorstelling rond William Shakespeare op. De voorstellingen vinden plaats op Rivierpodium Fighter, in een zeeschip in de Schiehaven van Rotterdam.

Het Chandos-portret van William Shakespeare.
Het Chandos-portret van William Shakespeare.

Het is dit jaar 450 jaar geleden dat Shakespeare geboren werd. Reden voor Intorno om een voorstelling rond de beroemde schrijver te creëren. Regisseur Arie Vuyk vermengt daarvoor diverse sonnetten van Shakespeare tot een nieuw liefdesverhaal. Hij grijpt daarbij terug naar de oude traditie van het gezelschapsspel, waarin sonnetten door elkaar geschud werden om zo nieuwe verhalen te creëren.

De creatie van Vuyk wordt onder muzikale leiding van Marco Kalkman opgevoerd door een strijktrio, bestaande uit Rozemond Zigterman, Juliaan van der Linden en Anke Wouters. De hoofdrollen worden vertolkt door sopraan Serena Jansen en bariton Jeroen Manders.

De voorstelling Shakespeare gaat op vrijdag 27 juni in première op het podium van Intorno in zeeschap ‘de Fighter’ in de Schiehaven. Ook op zaterdag 28 en zondag 29 juni zijn er voorstellingen. Tijdens de Wereldhavendagen op 6 en 7 september wordt de productie nog tweemaal opgevoerd.

Zie voor meer informatie de website van Intorno.

Vorig artikel

Opera in de media: week 27

Volgend artikel

DNO vertoont Falstaff in Oosterpark

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. Gerard
    29 juni 2014 at 12:17

    Een aanrader! Ik heb de try out gezien. Een leuke voorstelling, uitstekend gezongen en geacteerd door Serena Jansen en Jeroen Manders. En natuurlijk is de locatie erg sfeervol ! Zondagmiddag om 15 uur nog te zien!