BinnenkortBuitenlands nieuws

Sonostream.tv streamt recital Damrau

Sonostream.tv zendt op zondagmiddag 1 september gratis een recital uit van sopraan Diana Damrau en harpist Xavier de Maistre. De twee treden op bij het festival van Grafenegg in Oostenrijk en brengen liederen van onder anderen Schubert en Richard Strauss.

Diana Damrau (foto: Michael Tammaro / Virgin Classics).
Diana Damrau (foto: Michael Tammaro / Virgin Classics).

Het festival van Grafenegg, een kleine plaats niet ver van Wenen, is één van de belangrijkste zomerfestivals van Oostenrijk en vindt plaats rondom een historisch slot. Er zijn diverse speellocaties, waaronder het Auditorium en de Wolkenturm, een openluchttheater dat aan bijna 2000 mensen plaats kan bieden.

Grote artiesten die deze zomer voorbijkomen zijn onder anderen Valery Gergiev met zijn Mariinsky-orkest en Lorin Maazel met de Wiener Philharmoniker. Dat laatste orkest speelt op 2 september een akte uit Die Walküre, met Eva-Maria Westbroek in één van de hoofdrollen.

Een dag eerder is het echter eerst de beurt aan sopraan Diana Damrau, die in een matinee-recital met harpist Xavier de Maistre een uitgebreid liedprogramma ten gehore brengt. Ze zingt repertoire van Franz Schubert, Richard Strauss, Francisco Tárrega, Reynaldo Hahn, Ernest Chausson, Gabriel Fauré, Henri Duparc en Eva Dell’Acque.

Sonostream.tv – dat regelmatig operaproducties en concerten uit Wenen uitzendt – brengt het concert in het Auditorium live en gratis op internet. De uitzending begint om 12.00 uur.

Zie voor meer informatie de website van Sonostream.tv.

Vorig artikel

Hollanders spelen hoofdrol in Holländer

Volgend artikel

Opera in de media: week 36

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.