Home » Binnenkort, Buitenlands nieuws

Sonostream.tv streamt recital Damrau

Grafenegg30 augustus 2013 Geen reacties

Sonostream.tv zendt op zondagmiddag 1 september gratis een recital uit van sopraan Diana Damrau en harpist Xavier de Maistre. De twee treden op bij het festival van Grafenegg in Oostenrijk en brengen liederen van onder anderen Schubert en Richard Strauss.

Diana Damrau (foto: Michael Tammaro / Virgin Classics).

Diana Damrau (foto: Michael Tammaro / Virgin Classics).

Het festival van Grafenegg, een kleine plaats niet ver van Wenen, is één van de belangrijkste zomerfestivals van Oostenrijk en vindt plaats rondom een historisch slot. Er zijn diverse speellocaties, waaronder het Auditorium en de Wolkenturm, een openluchttheater dat aan bijna 2000 mensen plaats kan bieden.

Grote artiesten die deze zomer voorbijkomen zijn onder anderen Valery Gergiev met zijn Mariinsky-orkest en Lorin Maazel met de Wiener Philharmoniker. Dat laatste orkest speelt op 2 september een akte uit Die Walküre, met Eva-Maria Westbroek in één van de hoofdrollen.

Een dag eerder is het echter eerst de beurt aan sopraan Diana Damrau, die in een matinee-recital met harpist Xavier de Maistre een uitgebreid liedprogramma ten gehore brengt. Ze zingt repertoire van Franz Schubert, Richard Strauss, Francisco Tárrega, Reynaldo Hahn, Ernest Chausson, Gabriel Fauré, Henri Duparc en Eva Dell’Acque.

Sonostream.tv – dat regelmatig operaproducties en concerten uit Wenen uitzendt – brengt het concert in het Auditorium live en gratis op internet. De uitzending begint om 12.00 uur.

Zie voor meer informatie de website van Sonostream.tv.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.