Nieuws

Cité de l’Opera: Diana, Jeroen en Julie

Het grote operanieuws leest u dagelijks op Place de l’Opera. Naast dat nieuws is er een voortdurende stroom van berichten via Twitter en andere sociale media. Vaak relevant, soms alleen amusant, maar meestal de moeite waard om er kennis van te nemen. Cité del’Opera houdt het allemaal voor u bij. Deze week aflevering 303.

Ground control to Stephanie
In het Duits heet dit ‘gewöhnungsbedürftig’. Mezzosopraan Stephanie Blythe die zichzelf op ukelele begeleidt in een lied van David Bowie.

Butterfly-kimono
Operakostuums worden niet op de vocalist gemaakt, maar op de rol. De kleding van Cio-Cio-San voor de productie van Madama Butterfly bij de Wiener Staatsoper is gedragen door beroemde namen. En nu kunt u hem dragen.

Pruiken en schmink
‘In general, principal ladies take much more time than the gentleman to prepare for a performance.’ De mensen van Wigs&Make-up van de Welsh National Opera geven een blik achter de schermen.

Margriet en Cis doen Wagner
De dames hebben het derde deel van hun podcastserie over componisten gewijd aan Richard Wagner.

Back to work
Afgelopen zaterdag – in Nederland was het Veteranendag – zong Bastiaan Everink de première van Luisa Miller in Koblenz.

Boksbal
Tenor Benjamin Bernheim beoefent een verrassende sport.

Nieuwe Matinee-kaarten in de verkoop
Kansen voor wie alsnog hoopt een ticket voor bijvoorbeeld Das Rheingold te bemachtigen.

Vooruitzicht
Componist Jan-Peter de Graaff werkt aan een nieuw stuk. Volgens zijn website heet het Event-Horizon.

De gravin komt eraan
Diana Damrau verheugt zich op haar rol als de gravin in Capriccio van Strauss bij de Bayerische Staatsoper. Ze staat in de productie van regisseur David Marton naast Michael Nagy als de graaf. Het duurt nog wel tot juli volgend jaar voor de voorstelling in première gaat.

Herinnering
Veel mensen hebben goede herinneringen aan de jong overleden acteur/zanger Jeroen Willems. Hij zong ooit in duet met operaster Angela Gheorghiu ‘La chanson des vieux amants’ van Brel.

Nederlands aandeel
Morgen gaat op het festival van Aix-en-Provence Mozarts Le nozze di Figaro in première. Het Nederlandse aandeel in die productie is groot, met regisseur Lotte de Beer die samenwerkt met kostuumontwerper Jorine van Beek (die de kleding liet maken in het atelier van Opera Zuid), lichtontwerper Alex Brok en dramaturg Peter te Nuyl. Julie Fuchs zingt Susanna.

Vorig artikel

Van Amerongen zingt over Amerika

Volgend artikel

Händel goes Tinder te zien in Laren

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.