Buitenlands nieuwsNieuws

Hollanders spelen hoofdrol in Holländer

De nieuwe productie van Der fliegende Holländer die op 7 september in première gaat bij het Staatstheater Wiesbaden is sterk oranje gekleurd: bariton Bastiaan Everink zingt de titelrol, tenor Arnold Bezuyen is Eric en Michiel Dijkema tekent voor de regie.

Bastiaan Everink als Holländer (foto: Lena Obst).
Bastiaan Everink als Holländer (foto: Lena Obst).

Het theater in Wiesbaden, nabij Frankfurt, viert met Der fliegende Holländer de tweehonderdste verjaardag van Richard Wagner. Er zijn voorlopig drie voorstellingen, op 7, 12 en 22 september. In oktober, november en december komt de productie nog een paar keer terug op de agenda.

Regisseur Michiel Dijkema – in 2010 bij de Nationale Reisopera goed voor La Cenerentola – is een bekende in Wiesbaden. Hij regisseerde er eerder Il barbiere di Siviglia en Die verkaufte Braut van Smetana. Voor de Holländer ontwerpt hij ook het decor.

Bastiaan Everink, een Nederlandse bariton over wie op 15 september een documentaire te zien is op Nederland 2, zingt de titelrol in Wagners vroege opera. Hij staat naast Arnold Bezuyen, de meest succesvolle Nederlandse tenor van dit moment. Bezuyen zingt Eric.

Maida Hundeling zingt verder Senta en Petri Lindroos vertolkt Daland. De cast en het huisorkest en -koor staan onder leiding van Zsolt Hamar.

Zie voor meer informatie de website van het Staatstheater Wiesbaden.

Vorig artikel

Nieuwe opera Mendonça in Antwerpen

Volgend artikel

Sonostream.tv streamt recital Damrau

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

 1. 3 september 2013 at 11:17

  In 1997-1998 zongen bij het Staatstheater Meiningen ook al 3 Hollanders de hoofdrollen in Der Fliegende Holländer!

  Nanco de Vries – Holländer
  Wiebke Göetjes – Senta
  Frank van Aken – Erik

  Helaas bestond deze site nog niet en wilden de media het destijds niet vermelden.

  Goed dat jullie dat nu wel doen, want er wordt en werd goed gezongen door de Nederlanders over de grens.