BinnenkortNieuws

Opera per Tutti’s Jonge Stukken keert terug

De Jonge Stukken, het nieuwe concept van Opera per Tutti, keert vanaf 19 september terug met een tweede serie voorstellingen in vijf steden. De concerten brengen jonge werken van beroemde componisten, uitgevoerd door jonge operatalenten.

Opera per Tutti in actie (foto: Bob Vos).
Opera per Tutti in actie (foto: Bob Vos).

Opera per Tutti zet zich onder artistiek leidster Mylou Mazali al jaren in om opera op een laagdrempelige, luchtige manier aan een groot publiek te presenteren. Het begon met wekelijkse concerten in de Vondelkerk in Amsterdam, inmiddels staat het gezelschap in vijf steden in het land.

Begin dit jaar presenteerde Opera per Tutti een nieuw concept: De Jonge Stukken. In de concerten van De Jonge Stukken zingt een jonge cast – met talenten van onder meer de Dutch National Opera Academy – fragmenten uit opera’s die beroemde componisten voor hun 35e schreven. Met anekdotes en toelichtingen leidt Mylou Mazali de bezoekers al zappend langs het repertoire.

De cast bestaat telkens uit Mazali zelf (een mezzosopraan) en een sopraan, tenor en bas/bariton. Zij worden begeleid door een pianist.

De nieuwe serie van De Jonge Stukken gaat op 19 september van start in de Vondelkerk in Amsterdam. Onder begeleiding van Benjamin Spa op de piano treden dan sopraan Ella Rombouts, tenor Leon van Liere en bariton Clement Dionet samen met Mazali op. Dezelfde cast is op 6 oktober ook te zien in de Johanneskerk in Laren.

Andere zangers die in de nieuwe serie voorbij zullen komen, zijn Louisa Kwong, Chen Chen, Maté Fulep, Charlotte Jansen, Dody Soetano, Iurii Samoilov, Lilian Farahani, Uros Petrac en Armand Isleker.

Bij ieder concert mag het publiek op zijn favoriete zanger stemmen. De vier populairste zangers krijgen op 22 december een openbare masterclass in de Vondelkerk in Amsterdam. Daarmee wordt de najaarsserie afgesloten.

De Jonge Stukken is naast Amsterdam en Laren ook te zien in de Sint Janskerk in Maastricht, de Remonstrantse kerk in Groningen en de Trinitatiskapel in Dordrecht. Zie voor alle data en meer informatie de website van Opera per Tutti.

Vorig artikel

Opera op de catwalk bij Hollands Diep

Volgend artikel

Gala lanceert Nationaal Opera Festival

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.