BinnenkortNieuws

Opera op de catwalk bij Hollands Diep

Muziektheater Hollands Diep brengt voor de manifestatie Dordt Monumenteel een gezongen modeshow onder de naam The Singing Catwalk – ‘Macht&Pracht’ van theaterkostuums. Tijdens twee voorstellingen wordt de kleding geshowd door zingende mannequins. Sommige kostuums zijn te koop.

Singing CatwalkHet thema van de jaarlijkse Monumentendag in Dordrecht, dat zich de oudste stad van Holland noemt, is dit jaar ‘Macht&Pracht’. Ook het Energiehuis, waar Muziektheater Hollands Diep is gevestigd, maakt deel uit van het grote aantal te bezoeken monumenten. In één van de zalen van de voormalige elektriciteitscentrale, Ketel2, is op zondag 15 september tweemaal de operamodeshow te zien.

Geen stuurs kijkende, zwijgende modellen zoals gebruikelijk op de catwalk, maar fraaie operazangers en –zangeressen die theaterkostuums showen. Onderwijl zingen ze aria’s en duetten uit bekende opera’s. Oosterse mantels, adembenemende avondjurken en natuurlijk een sprookjesachtige bruidsjapon. Hollands Diep belooft met zijn luchtige intermezzo in de reguliere programmering een show vol oh’s en ah’s.

Mijke Sekhuis, die begin volgend jaar met Barokopera Amsterdam in Parijs staat, en Tiemo Wang, van onder meer VOCAALLAB, werken mee. Ook Fréderique Klooster, dit seizoen onder meer te horen met Mozart in Rotterdam en Beethoven in Amsterdam, en de Britse countertenor Jorg Delfos zijn mannequin-voor-een-dag. Cilia Hogerzeil, artistiek leider van Hollands Diep, regisseert de muziektheatermodeshow.

The Singing Catwalk – ‘Macht&Pracht’ van theaterkostuums is op zondag 15 september tweemaal te zien, om 12.00 uur en om 14.30 uur in het Energiehuis in Dordrecht. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.energiehuis.nl en aan de kassa van het Energiehuis.

Zie voor meer informatie de website van Hollands Diep.

Vorig artikel

Goerne, Jacobs winnen vocale Edisons

Volgend artikel

Opera per Tutti's Jonge Stukken keert terug

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.