BinnenkortNieuws

Gala lanceert Nationaal Opera Festival

Met een Opera Gala in de Stadsschouwburg Velsen wordt op 22 september de opmaat gegeven voor het Nationaal Opera Festival, dat vanaf 2014 jaarlijks in de gemeente Velsen zal plaatsvinden. Een groot aantal Nederlandse zangers zal geënsceneerde delen uit La bohème opvoeren en de nodige aria’s en duetten zingen.

Nationaal Opera FestivalIn juni kondigden Bo van der Meulen en Jeroen Lopes Cardozo aan dat zij vanaf 2014 jaarlijks het Nationaal Opera Festival gaan organiseren in de gemeente Velsen. Het festival is bedoeld om talent van eigen bodem de kans te geven zich te presenteren in laagdrempelige operaproducties.

Het Opera Gala geeft een voorproefje van het aanstaande festival. Zo worden de finale van de eerste akte en de gehele tweede akte van La bohème opgevoerd, als opmaat naar een volledige Bohème-productie in 2014.

Jeroen Lopes Cardozo ensceneert de Bohème-fragmenten. De cast bestaat uit Julia Westendorp (Mimi), Martina Prins (Musetta), André Post (Rodolfo), Martijn Sanders (Marcello), Robbert Muuse (Schaunard), Nanco de Vries (Colline), Gert-Jan Albers (Alcindoro) en Erik Bomes (Parpignol). Het Nationaal Opera Festival Orkest en Koor staan onder leiding van Arjan Tien.

Naast deze scènes klinken er diverse aria’s en duetten rond het thema ‘Water en Zee’. Die worden uitgevoerd door de zangers uit La bohème, aangevuld door Laetitia Gerards, Maghen Hilgersum, Klara Uleman, Hans-Pieter Herman en Ernst Daniel Smid. Er klinken onder meer fragmenten uit Les pêcheurs de perles, Madama Butterfly, Lakmé en La Gioconda.

De zang wordt afgewisseld door operaontboezemingen van presentatoren Clairy Polak en Hans Visser en bariton Ernst Daniel Smid.

Het Gala wordt verder omlijst door een operamarkt en een champagne-ontvangst. Op de markt kunnen bijvoorbeeld opera-cd’s gewonnen worden met ballengooien en ringwerpen, kun je je eigen operastem testen of kun je proberen een glas kapot te zingen.

Het Opera Gala vindt plaats op 22 september om 16.00 uur. Zie voor meer informatie de website van het Nationaal Opera Festival.

Vorig artikel

Opera per Tutti's Jonge Stukken keert terug

Volgend artikel

Het seizoen van: Frédérique Chauvet

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.