Home » Binnenkort, Nieuws

Angela Gheorghiu soleert in Concertgebouw

Amsterdam17 september 2013

door

In het kader van zijn 125-jarig jubileum heeft het Concertgebouw de beroemde sopraan Angela Gheorghiu uitgenodigd om op dinsdag 24 september samen met Het Gelders Orkest een concert te geven in de Grote Zaal. Op het programma staan onder anderen Mozart, Massenet en Puccini.

Angela Gheorghiu (foto: EMI Classics).

Angela Gheorghiu (foto: EMI Classics).

De laatste keer dat Angela Gheorghiu in het Concertgebouw te zien en horen was, was vijftien jaar geleden tijdens een benefietconcert. Daarna groeide ze uit tot de wereldberoemde diva die ze inmiddels is en zat een bezoek aan Amsterdam er agendatechnisch niet meer in.

Voor één van de jubileumconcerten die het Concertgebouw dit jaar organiseert, maakt de Roemeense sopraan haar rentree. Dat doet ze met Het Gelders Orkest onder leiding van Ramon Tebar.

Gheorghiu zingt een vol programma met aria’s van Händel, Mozart, Massenet, Dvorak, Spontini, Puccini en Catalani. Daaronder bekende ‘nummers’ als ‘Deh vieni, non tardar’ uit Le nozze di Figaro, ‘Adieu, notre petite table’ uit Manon, ‘O mio babbino caro’ uit Gianni Schicchi en ‘Ebben? Ne andrò lontana’ uit La Wally. Verder klinken er instrumentale stukken als de ouverture uit Le nozze di Figaro en de ‘Danza delle ore del giorno’ uit La Gioconda.

Er zijn op het moment van schrijven nog steeds kaarten beschikbaar voor het concert. Boek ze op de website van het Concertgebouw.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.