Home » Achtergrond, Binnenkort, Featured, Operacast

Podcast: Antony Hermus dirigeert Tristan

Groningen17 september 2013 4 reacties

door

Antony Hermus dirigeert vanaf 22 september voor het eerst Wagners Tristan und Isolde. Niet als Generalmusikdirektor van een Duits operahuis, maar gewoon in zijn geboorteland, bij de Nationale Reisopera. Place de l’Opera volgde hem bij één van de eerste repetities met het Noord Nederlands Orkest.

Antony Hermus (foto: Michael Kleinrensing).

Antony Hermus (foto: Michael Kleinrensing).

Typerend voor Antony Hermus zijn, naast zijn kwaliteiten als dirigent, zijn enthousiasme en gedrevenheid en zijn liefde voor een grote diversiteit aan muziekstijlen. Hij is momenteel in Nederland voor zijn eerste complete Tristan und Isolde, die op 22 september in Enschede in première gaat bij de Nationale Reisopera.

De Brabander was 29 toen hij werd benoemd als Generalmusikdirektor van de Duitse stad Hagen. Sinds 2009 vervult hij die positie bij het Anhaltische Theater in Dessau en is hij tevens chef-dirigent van de Anhaltische Philharmonie Dessau.

Hermus heeft een grote staat van dienst op het gebied van opera, ook wat betreft het werk van Richard Wagner. Voor 2015 staat in Dessau bijvoorbeeld een complete Ring des Nibelungen gepland. Maar Nederland heeft de primeur van zijn eerste Tristan und Isolde.

Place de l’Opera volgde Hermus in Groningen bij de eerste orkestrepetities met het Noord Nederlands Orkest, dat de twaalf uitvoeringen van Tristan und Isolde zal begeleiden.

U kunt de podcast hier beluisteren of u via iTunes abonneren. Voor het Androidplatform (smartphone en tablet) zijn er apps als iPP en BeyondPod.

Play

4 reacties »

 • Patrick van Rhedenborg zei:

  Prima, die podcast! Heel informatief!

 • kersten zei:

  Inderdaad, interessant opwarmertje voor de Tristan waarvan ik heel veel verwacht want Antony Hermus is een kei!

 • Robin Theel zei:

  Wat een leuk interview zeg. Las vandaag 20/9 het verhaal in de Volkskrant. Dit is een mooie aanvulling.

 • Rik van Dongen zei:

  Hermus vertelt hier heel enthousiasmerend en de podcast zit ook goed in elkaar, met mooie muziek- en sfeercitaten. Lekker om naar te luisteren. Goed werk! Dit kijkje in de keuken maakt echt nieuwsgierig naar de uitvoering…

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.