BinnenkortNieuws

Margiono geeft liedrecital in Den Haag

De Nederlandse sopraan Charlotte Margiono geeft op zondag 6 oktober een liedrecital in de Nieuwe Kerk in Den Haag. Onder begeleiding van pianist Peter Nilsson zingt ze liederen van Richard Strauss, Edvard Grieg en Alma Mahler.

Charlotte Margiono.
Charlotte Margiono.

Margiono maakte eind 2011 na een paar jaar les te hebben gegeven haar rentree op het podium met een recital in de Serie Grote Zangers in het Muziekgebouw aan ’t IJ. “Een publiek van alle leeftijden hoorde en zag een sopraan die leeftijd en ervaring tot steunpilaren van haar kwaliteit maakt”, schreef Place de l’Opera destijds.

Inmiddels bereidt Margiono zich voor op haar officiële comeback op het operatoneel, in Arabella van Richard Strauss bij De Nederlandse Opera, voorjaar 2014. Maar daarvoor laat ze eerst in Den Haag van zich horen.

Op haar programma staan liederen als ‘Du bist der junge Lenz’ en ‘Zur Rosenzeit’ van Grieg en ‘Wiegenlied’, ‘Rote Rosen’ en ‘Nachtgang’ van Richard Strauss. Ook Gustavs vrouw Alma Mahler komt voorbij.

Het recital vindt plaats in de Nieuwe Kerk om 14.30 uur. Kaarten kosten tussen de 27,50 en 32 euro. Zie voor meer informatie de website van de Dr Anton Philipszaal | Lucent Danstheater, die het recital organiseren.

Vorig artikel

MUSICO en Brava organiseren Verdi-cursus

Volgend artikel

WILco brengt apenzang in APERA

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

2Reacties

 1. alto proibita
  28 september 2013 at 09:14

  Charlotte Margiono blijft een parel aan de kroon van het sopranen firmament.
  Naar ik mag hopen word dit recital opgenomen door Radio 4.

 2. Giosue
  28 september 2013 at 09:38

  Margiono is een absolute parel. We moeten haar koesteren want ze is eigenlijk te groot voor Nederland.