BinnenkortNieuws

MUSICO en Brava organiseren Verdi-cursus

MUSICO Reizen en Brava organiseren tussen 28 oktober en 29 november in zeven Nederlandse steden een videocursus over Giuseppe Verdi: Tutto Verdi. Musicoloog en zanger Remco Roovers van MUSICO behandelt aan de hand van veel beeld en geluid vier thema’s rond de jarige Italiaanse componist.

Tutto Verdi Verdi & politiek, Verdi & Shakespeare, Verdi & belcanto en Verdi & religie. Dat staat op het programma van de cursus die Remco Roovers in Amsterdam, Eindhoven, Maastricht, Ede, Den Haag, Zwolle en Enschede zal geven.

De cursus bestaat uit vier dagdelen die tussen eind oktober en eind november ingepland staan in voornamelijk theaters in de genoemde steden. Elke cursusweek staat een opera centraal, die op zondag in zijn geheel zal worden uitgezonden bij Brava.

Het idee voor de cursus komt voort uit een doelgroeponderzoek dat Brava dit jaar liet uitvoeren. Daaruit bleek dat veel kijkers een behoefte hebben aan extra informatie.

De cursus is verder een samenwerking met C Major, producent van de dvd-box Tutto Verdi, en Pathé Cinemas, die in elf van zijn theaters op 14 december de opera Falstaff uitzendt, live vanuit de Metropolitan Opera in New York.

Cursusleider Remco Roovers studeerde solozang en muziekwetenschap in Utrecht en Den Haag. Na in het Groot Omroepkoor te hebben gezongen en concerten en recitals te hebben gegeven, richtte hij in 2002 samen met Taco Stronks de muziekreisorganisatie MUSICO Reizen op, één van de belangrijkste aanbieders van opera- en concertreizen van Nederland.

De cursus kost 139 euro. Voor MUSICO-reizigers en foyer-leden van Brava geldt een gereduceerd tarief van 99 euro. De prijs is inclusief cursusmateriaal.

Zie voor alle details de website van MUSICO Reizen.

Vorig artikel

YouTube-portret: Jirí Belohlávek

Volgend artikel

Margiono geeft liedrecital in Den Haag

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.