BinnenkortNieuws

Jaroussky zingt Farinelli in Amsterdam

De geroemde countertenor Philippe Jaroussky kruipt op zondag 20 oktober in de huid van de fameuze castraat Farinelli, in een concert met het Venice Baroque Orchestra in het Concertgebouw. Lezers van Place de l’Opera kunnen er met korting naartoe.

Jaroussky zingt Farinelli.
Jaroussky zingt Farinelli.

“Jaroussky zingt als een engel en is virtuoos als de duivel.” Deze omschrijving van een Franse recensent somt treffend op waar de Franse countertenor wereldwijd om geprezen wordt.

Op zondag 20 oktober is Jaroussky te gast in de Vocale Barokserie van Fred Luiten Concertorganisatie in de Grote Zaal van het Concertgebouw. Zijn programma is gewijd aan Farinelli.

Farinelli (eigenlijk Carlo Broschi) was een Italiaanse castraat, die in de achttiende eeuw een immense populariteit genoot. Hij kwam uit de school van Nicola Porpora, één van de beroemdste docenten en componisten in die tijd, en vloog later uit naar onder meer Wenen, Londen, Parijs en Madrid. De zangkunst van Farinelli was naar verluidt ongekend schoon.

Samen met het Venice Baroque Orchestra onder Andrea Marcon zingt Jaroussky een fiks aantal aria’s van de castraat. Centraal staat het repertoire van Porpora, met aria’s uit onder meer Ifigenia in Aulide, Semiramide d’Assiria, Orfeo en Polifemo. Verder klinken de componisten Veracini, Vivaldi en Geminiani.

Lezers van Place de l’Opera kunnen tegen de speciale prijs van € 55,00 tweederangskaarten voor dit concert bestellen. Ga naar de website van het Concertgebouw en klik aan het einde van het bestelproces op ‘Ik heb een couponcode’. De code is FL201013GA.

Vorig artikel

Hartelijk gefeliciteerd Giuseppe Verdi!

Volgend artikel

ZaterdagMatinee voert requiem Duruflé uit

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

2Reacties

 1. Els
  18 oktober 2013 at 22:12

  Tip: Voor diegene die niet kunnen naar het concert van Philippe.
  Het concert wordt live uitgezonden op RADIO4. Veel plezier!!

  http://avondconcert.radio4.nl/uitzending/245114/Avondconcert.html

 2. Ingrid
  21 oktober 2013 at 07:07

  Ik was er gisterenavond bij in het Concertgebouw. Het was een subliem concert. Zowel Jarrousky als het Venice Baroque Orchestra waren zeer geïnspireerd. Topkwaliteit, fabuleus!