Home » Binnenkort, Nieuws

ZaterdagMatinee voert requiem Duruflé uit

Amsterdam10 oktober 2013

door

Na Il Trovatore, Alessandro en liederen van Dutilleux is de NTR ZaterdagMatinee van 12 oktober wederom sterk vocaal gekleurd. Naast een nieuw werk van Daan Manneke en de Passions-Texte van Wolfgang Rihm klinkt het requiem van Maurice Duruflé, met Olivia Vermeulen en Falko Hönisch in de solorollen.

Mezzosopraan Olivia Vermeulen.

Mezzosopraan Olivia Vermeulen.

Het concert van aanstaande zaterdag wordt geopend met de wereldpremière van Canti, een werk dat Daan Manneke in opdracht van de ZaterdagMatinee schreef. De Nederlandse componist, een tijd lang leerling van Olivier Messiaen, zoekt het midden tussen de Germaanse en Latijnse kerkelijke traditie, aldus de Matinee.

Na Canti volgen de zeven Passions-Texte van Wolfgang Rihm, een werk dat duidelijk door de Duits-protestantse traditie geïnspireerd is. En tot slot klinkt Duruflé’s requiem, dat hij componeerde met het gregoriaanse gezang uit zijn tijd als koorschoolleerling in Rouen in zijn achterhoofd.

De werken worden uitgevoerd door het Groot Omroepkoor onder Gijs Leenaars. Leo van Doeselaar bespeelt het orgel en mezzosopraan Olivia Vermeulen en bariton Falko Hönisch zingen de solopartijen.

Op het moment van schrijven zijn er nog kaarten beschikbaar voor het concert. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

De NTR ZaterdagMatinee wordt ook live uitgezonden op Radio 4.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.