BinnenkortNieuws

Güra keert terug in Serie Grote Zangers

Tenor Werner Güra is op zaterdag 2 november voor de derde keer te gast in de Serie Grote Zangers in het Muziekgebouw aan ’t IJ. Onder begeleiding van Christoph Berner zingt hij repertoire van Joseph Haydn en Ludwig van Beethoven.

Werner Güra (foto: Monika Rittershaus).
Werner Güra (foto: Monika Rittershaus).

Güra is sinds de oprichting van de Serie Grote Zangers in 2010 een regelmatige en gewaardeerde gast in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. In november 2010 zong hij “Schubert op z’n subtielst” en in oktober 2011 wist hij bij de opening van het tweede Grote Zangers-seizoen “het publiek aan zijn stoel te nagelen”, aldus de Place de l’Opera-recensies.

Voor zijn derde optreden kiest Güra voor de bekende cyclus An die ferne Geliebte van Beethoven en Engelstalige liederen van Joseph Haydn. Engelse, Ierse en Schotse liederen waren eind achttiende eeuw in de mode in Wenen. De Haydn-liederen worden afgewisseld met delen uit Haydns bekendste pianotrio.

Güra wordt net als bij zijn vorige twee recitals in het Muziekgebouw begeleid door pianist Christoph Berner. Sopraan Deirdre Angenent verzorgt met pianist Peter Nilsson om 19.30 uur een voorprogramma. Om 20.15 uur begint het recital.

Zie voor meer informatie de website van het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Vorig artikel

Serie: Het jonge talent van de Reisopera (2)

Volgend artikel

Reisopera speelt La tragédie de Carmen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.