BinnenkortNieuws

Amsterdams Opera Koor voert Lombardi uit

Het Amsterdams Opera Koor viert Verdi’s verjaardag met een concertante uitvoering van I Lombardi, op 10 november in het Concertgebouw. Het Promenade Orkest begeleidt het koor, de rollen worden vertolkt door nationale en internationale solisten.

De internationaal gevierde sopraan Annemarie Kremer zingt de partij van Giselda (foto: Frank Doorhof).
De internationaal gevierde sopraan Annemarie Kremer zingt de partij van Giselda (foto: Frank Doorhof).

Om het Verdi-jaar extra luister bij te zetten, heeft het Amsterdams Opera Koor ervoor gekozen om “niet weer een overbekende Verdi-opera te programmeren”, maar het onbekendere werk I Lombardi alla Prima Crociata (de Lombarden op de eerste kruistocht) onder handen te nemen.

I Lombardi stamt uit 1843 en verhaalt over “opofferende liefde, moordzuchtige broederstrijd, bloedige oorlog, verzoening en vergeving”, zo beschrijft het koor. Dat tegen de achtergrond van de eerste kruistocht en de verovering van Jeruzalem.

Het koor zelf heeft veel werk te verrichten. Het zingt onder meer het slavinnenkoor ‘La bella straniera’, het processiekoor ‘Gerusalem, la grande, la promessa cittá’ en het kruisvaarderskoor ‘O Signore, dal tetto natio’. Het wordt daarin begeleid door het Promenade Orkest onder leiding van Ago Verdonschot.

De cast bestaat uit bekende, professionele zangers. Sopraan Annemarie Kremer zingt de rol van Giselda. Edmund Zelotes Toliver vertolkt Pagano en diens broer Arvino wordt neergezet door tenor Harrie van der Plas. Dorothy Grandia zingt Viclinda, Vitali Rozynko zingt de twee rollen van Acciano en Pirro en mezzosopraan Annelies Lamm vertolkt Sofia. Tot slot zingt tenor Hans van de Scheur de rol van Prior.

Zie voor meer informatie en het bestellen van kaarten de website van het Amsterdams Opera Koor.

Vorig artikel

Wisselvallige Vestale in Parijs

Volgend artikel

Christies ‘stemmentuin’ bekoort publiek

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.