BinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

Metropolitan zendt Luc Bondy’s Tosca uit

Voor de tweede keer is Luc Bondy’s productie van Tosca te zien in de populaire Live in HD-serie van de Metropolitan Opera. Het New Yorkse operahuis zendt de voorstelling op zaterdag 9 november live uit, met onder anderen Patricia Racette en Roberto Alagna in de cast.

Roberto Alagna en Patricia Racette in Tosca (foto: Marty Sohl / Metropolitan Opera).
Roberto Alagna en Patricia Racette in Tosca (foto: Marty Sohl / Metropolitan Opera).

Luc Bondy kreeg in 2009 de ondankbare taak om de succesvolle Tosca van Franco Zeffirelli, die sinds 1985 op het toneel van de Met stond, te vervangen door een nieuwe enscenering. Zijn resultaat werd allerminst met unanieme lof ontvangen. Op de premièreavond in september 2009 klonken er flink wat boe’s.

Vier jaar later staat Bondy’s werk echter nog steeds op het Met-repertoire en is het zelfs toe aan een tweede vertoning in de Live in HD-serie, die inmiddels in bijna 2.000 bioscopen en theaters in 64 landen te zien is.

Onder leiding van Riccardo Frizza vertolken Patricia Racette (Tosca), Roberto Alagna (Cavaradossi) en George Gagnidze (Scarpia) het tragische verhaal van Giacomo Puccini over de liefde tussen een prima donna en een schilder en de duistere wijze waarop een politiechef daartussen komt.

Tosca wordt uitgezonden in diverse bioscopen in Nederland, waaronder CineMec in Ede en vijftien vestigingen van Pathé.

Hieronder een fragment uit de productie. Patricia Racette zingt de aria ‘Vissi d’arte’:

Vorig artikel

Negentiende-eeuwse Friese opera ontdekt

Volgend artikel

Podcast: Sarah Connolly, enjoying herself

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.