Home » Binnenkort, Nieuws

Kate Royal zingt Schubert, Mahler en Strauss

Amsterdam4 november 2013 Geen reacties

door

Sopraan Kate Royal geeft op dinsdag 12 november een recital in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Onder begeleiding van Malcolm Martineau zingt ze liederen van Schubert, Mahler en Richard Strauss.

Kate Royal (foto: Esther Haase).

Kate Royal (foto: Esther Haase).

Met vier solo-cd’s en optredens op de grootste operatoneel is Kate Royal beslist geen lichtgewicht in de klassieke muziekwereld. In die voortvarende carrière speelt het liedrepertoire een belangrijke rol. Royal probeert ieder jaar vijf maanden in te ruimen voor liedrecitals.

Het is alweer een tijdje geleden dat de Engelse sopraan een concert kwam geven in Nederland; in het voorjaar van 2011 stond ze in de Nieuwe Kerk in Den Haag met een liefdesprogramma. Ruim 2,5 jaar later is ze terug, nu met drie van de bekendste liedcomponisten uit de geschiedenis: Franz Schubert, Gustav Mahler en Richard Strauss.

Schubert speelt de hoofdrol in haar selectie. Zo klinken liederen als ‘An den Mond’, ‘Im Frühling’, ‘An die Nachtigall’ en ‘An die Musik’ – stukken die onderdeel waren van een succesvol concert dat Schubert gaf toen hij erg krap bij kas zat.

Na Schubert volgen van Mahler onder meer liederen uit Des Knaben Wunderhorn en de Rückert-Lieder en klinken van Strauss onder meer delen van de Fünf Lieder, de Fünf kleine Lieder en de Vier letzte Lieder.

Royal wordt begeleid door pianist Malcolm Martineau, welbekend als liedbegeleider én als gast in de Kleine Zaal van het Concertgebouw.

Het concert vindt plaats op 12 november en begint om 20.15 uur. Op het moment van schrijven zijn er nog kaarten beschikbaar. Bestel ze via de website van het Concertgebouw.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.