AchtergrondBinnenkortFeaturedOperacast

Podcast: Opera Zuid opent met Carmen

Op 15 november 2013 gaat bij Opera Zuid een nieuwe Carmen in première. Leopold Witte en Geert Lageveen regisseren de voorstelling, hun eerste opera. Een gesprek met het regieduo over hun aanpak en met solisten Janneke Schaareman en Rubèn Plantinga over zingen in deze Carmen.

De cast van Carmen in flowerpowerstijl (foto: Morten de Boer).
De cast van Carmen in flowerpowerstijl (foto: Morten de Boer).

Met Carmen opent Opera Zuid zijn seizoen. In de cast zingen vertrouwde gezichten als Martijn Sanders, Jacques de Faber en Kim Savelsbergh. Nieuw zijn onder anderen Rubèn Plantinga als Moralès en Janneke Schaareman in de titelrol van Carmen.

Regisseurs/acteurs Leopold Witte en Geert Lageveen werden door Opera Zuid-directeur Miranda van Kralingen gevraagd om hun eerste operaregie te doen met Carmen. De twee zijn bekend van theater, film en televisie. Ze werken onder meer bij muziektheatergezelschap Orkater.

Place de l’Opera reisde naar Maastricht en sprak tijdens de repetitieperiode met het regieduo over hun aanpak en ervaringen en met Rubèn Plantinga en Janneke Schaareman over het werken aan deze Carmen.

Er is op 12 november een voorgenerale van Carmen als benefiet voor de Stichting ALS. Op vrijdag 15 november is de officiële première in Maastricht en daarna volgt een tournee langs theaters in Nederland en België. Zie voor meer informatie de website van Opera Zuid.

U kunt de podcast hieronder beluisteren of u via iTunes abonneren. Voor het Androidplatform (smartphone en tablet) zijn er apps als iPP en BeyondPod.

Vorig artikel

Komische Oper: een Così in twee tijdperken

Volgend artikel

Pavol Breslik debuteert als Faust in Zürich

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.