BinnenkortNieuws

Padmore zingt Five Canticles van Britten

Tenor Mark Padmore voert op dinsdag 26 november de Five Canticles van Benjamin Britten uit tijdens een recital in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Er staan ook stukken van Schubert en Purcell op het programma en behalve Padmore zijn onder anderen countertenor Iestyn Davies en harpiste Lavinia Meijer te horen.

Mark Padmore (foto: Ronald Knapp).
Mark Padmore (foto: Ronald Knapp).

Met de uitvoering van de Five Canticles eert Padmore zijn landgenoot Benjamin Britten, die aanstaande vrijdag postuum zijn honderdste verjaardag viert. Britten schreef de vijf werken tussen 1947 en 1974. Drie ervan componeerde hij ter nagedachtenis aan vrienden. Sommige van de Canticles zijn gebaseerd op bijbelteksten en allemaal hebben ze een “intens religieuze stemming”, aldus het Concertgebouw.

De bezetting van de Five Canticles varieert van het traditionele stem met piano tot een Canticle voor tenor, countertenor en bariton en een Canticle voor tenor en harp. Mark Padmore werkt daarvoor samen met countertenor Iestyn Davies, bariton Marcus Farnsworth, hoornist Jasper de Waal, harpiste Lavinia Meijer en pianist Julius Drake.

Naast de vijf Britten-werken voeren de musici enkele werken van Purcell uit, waaronder een deel uit Pausanias, the Betrayer of his Country, in een arrangement van Britten. Ook klinken enkele Schubert-liederen, zoals ‘Auf der Donau’, ‘Nachtstück’ en ‘Der Schiffer’.

Het recital van de zes musici vindt plaats op dinsdag 26 november om 20.15 uur. Zie voor meer informatie en het boeken van kaarten de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Massis ster in Luikse Roméo et Juliette

Volgend artikel

Lautten Compagney brengt Händels Rinaldo

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.