BinnenkortNieuws

Lautten Compagney brengt Händels Rinaldo

De Lautten Compagney, een Berlijns barokensemble, voert op 28 en 29 november Händels opera Rinaldo uit in het Concertgebouw in Amsterdam en de Dr Anton Philipszaal in Den Haag. Carlos Mena zingt de titelrol, de Nederlandse Olivia Vermeulen vertolkt zijn geliefde.

Mezzosopraan Olivia Vermeulen zingt Almirena.
Mezzosopraan Olivia Vermeulen zingt Almirena (foto: Felix Broede).

De Lautten Compagney is een barokensemble uit Berlijn dat momenteel veel succes heeft in Duitsland. De formatie speelt een breed repertoire, van vroegbarok tot Mendelssohn, en treedt in diverse bezettingen op, van kamermuziekensemble tot barokorkest.

Voor de twee concerten die de Compagney in Nederland komt geven, treedt het groots aan. Onder leiding van Wolfgang Katscher geeft het orkest een volledige uitvoering van Händels opera Rinaldo.

Rinaldo bevat “opwindende aria’s, spectaculaire muzikale effecten en een bonte orkestratie”, zo beloven de twee concertzalen. De Italiaanse opera, geschreven voor het Londense operapubliek, gaat over kruisridder Rinaldo, die zijn door een tovenares ontvoerde geliefde Almirena probeert te bevrijden.

De rol van Rinaldo wordt vertolkt door countertenor Carlos Mena. De Nederlandse mezzosopraan Olivia Vermeulen zingt Almirena. Sopraan Eleonore Marguerre is Armida, de tovenares, en de counters Owen Willetts en Yosemeh Adjei zijn Eustazio en Goffredo. Verder treedt bariton Florian Götz op als Mago en bariton Tobias Berndt als Argante.

Rinaldo is op donderdag 28 november te zien in het Concertgebouw en op vrijdag 29 november in de Dr Anton Philipszaal.

Zie voor meer informatie en het boeken van kaarten de websites van het Concertgebouw en de Dr Anton Philipszaal.

Vorig artikel

Padmore zingt Five Canticles van Britten

Volgend artikel

IVC houdt Voorronden in Amsterdam

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.