BinnenkortNieuws

Von Otter zingt voor vol Muziekgebouw

Mezzosopraan Anne Sofie von Otter is ongetwijfeld één van de succesvolste affiches die de Serie Grote Zangers sinds zijn start in 2010 heeft gebracht. Haar concert op dinsdag 26 november in het Muziekgebouw aan ’t IJ, waarin ze Frans liedrepertoire zal zingen, is nu al volledig uitverkocht.

Anne Sofie von Otter (foto: Mats Bäcker).
Anne Sofie von Otter (foto: Mats Bäcker).

De Zweedse mezzosopraan Anne Sofie von Otter is internationaal bekend en veelgeprezen. Ze maakt sinds de jaren ’80 carrière op het operatoneel en in de concertzaal en is gezien haar drukke agenda nog lang niet uitgezongen. De afgelopen jaren was ze in Nederland te zien en te horen in onder meer Iphigénie en Aulide bij De Nederlandse Opera en een barokconcert in De Doelen.

Op dinsdag 26 november treedt Von Otter aan in het Muziekgebouw aan ’t IJ voor een recital vol Frans repertoire, getiteld ‘La mélodie française’. Haar keuzes lopen uiteen van Fauré, Debussy en Ravel tot Franse chansons van onder anderen Charles Trenet. Verder klinken Hahn, Alkan, Saint-Saëns, Kosma, Glanzberg, Poulenc, Ferré, Barbara, Lemarque en Moustaki.

Anne Sofie von Otter wordt begeleid door Bengt Forsberg op de piano, met medewerking van Bengan Janson op de accordeon. Het recital wordt voorzien van een voorprogramma door countertenor Oscar Verhaar en pianist Erwin Weerstra.

Zie voor meer informatie de website van het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Vorig artikel

Serie: Het jonge talent van de Reisopera (3)

Volgend artikel

Zangconcoursen: pro's en contra's

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.