BinnenkortNieuws

Isokoski zingt Strauss-liederen in Rotterdam

Sopraan Soile Isokoski zingt op donderdag 9 en vrijdag 10 januari orkestliederen van Richard Strauss in De Doelen in Rotterdam. Ze wordt begeleid door het Rotterdams Philharmonisch Orkest onder Mark Elder. Het orkest speelt verder Mahlers vijfde symfonie.

Soile Isokoski (foto: Intermusica).
Soile Isokoski (foto: Intermusica).

Soile Isokoski is een veelgeprezen Finse sopraan. De schoonheid van haar stem kreeg menig publiek en recensent enthousiast. Zo schreef The Guardian: “De schoonheid van Isokoski’s stem leek ons een blik in het bovenaardse te gunnen.”

Isokoski is geen onbekende in Nederland: in 2010 opende ze de nieuwe Serie Grote Zangers in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. Ook was ze te horen op vele opnames.

De Finse is terug in het land met liedrepertoire van Richard Strauss. Ze zingt de liederen bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest, dat voor die gelegenheid wordt geleid door Sir Mark Elder.

Strauss’ “stralende lofzangen op de liefde en de natuur zetten de toon voor Mahlers vijfde symfonie”, zo stelt De Doelen. Die symfonie vormt het tweede deel van het programma.

Het concert van Isokosi en het Rotterdams Philharmonisch wordt tweemaal uitgevoerd: donderdag 9 januari om 20.15 uur en vrijdag 10 januari om 20.15 uur.

Zie voor meer informatie de website van De Doelen.

Vorig artikel

Opera in de media: week 2

Volgend artikel

Susan Graham zingt in ZaterdagMatinee

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.