BinnenkortNieuws

Susan Graham zingt in ZaterdagMatinee

De beroemde mezzosopraan Susan Graham is zaterdag 11 januari te gast in de NTR ZaterdagMatinee in het Concertgebouw in Amsterdam. Ze zingt werken van Schönberg en Mahler in een programma van het Ensemble Intercontemporain.

Susan Graham (foto: Dario Acosta).
Susan Graham (foto: Dario Acosta).

Het Matinee-programma van het Ensemble Intercontemporain combineert nieuwe muziek met traditie. Onder maestro Pablo Heras-Casado klinken werken van Dallapiccola, Maderna, Schönberg, Chauris en Mahler.

Susan Graham is te horen in Lied der Waldtaube uit Gurrelieder, een compositie van Arnold Schönberg, geïnspireerd door Gustav Mahler. Ook zingt ze in Eberhard Klokes kamermuzikale bewerking van Mahlers Lieder eines fahrenden Gesellen.

Het ensemble speelt verder Piccola musica notturna, een dromerig stuk met invloeden van Debussy en Schönberg, Serenate nr. 2 van Maderna en de wereldpremière van Un minimum de monde visible, een werk van Yves Chauris, speciaal voor het ensemble gecomponeerd.

De NTR ZaterdagMatinee vangt aan om 14.15 uur en wordt ook uitgezonden op Radio 4.

Zie voor meer informatie en het boeken van kaarten de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Isokoski zingt Strauss-liederen in Rotterdam

Volgend artikel

Droompaar Harteros-Kaufmann siert Forza

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.